Schoolbank Theater

Cinereus biedt de mogelijkheid om theater binnen uw school in te zetten.
Er is een divers aanbod van drama lessen, kennismaken met theater, musical ontwikkeling, educatieve voorstellingen en theaterworkshops; Cinereus heeft ontzettend veel mogelijkheden om voor u het juiste product te ontwikkelen. Kies uit de volgende mogelijkheden of laat een project op maat invullen.

Voor schooljaar 2018-2019 hebben wij de volgende onderwerpen (in de vorm van workshops en/of theatervoorstellingen) op het programma:

1. Wie ben ik?
De leerling, de mens als uniek persoon! Onderwerpen als eigenheid, persoonlijkheid, beinvloeding van buitenaf, verwachtingen, wensen en imago komen aan bod. Hoe gaan we  hiermee om en hoe blijven we onszelf?

2. Out of the Box
Een onderwerp wat hoort bij de skills die leerlingen nodig hebben in de 21ste eeuw. Daarnaast komen o.a. de onderwerpen creativiteit, kritisch denken, communiceren, samenwerken en sociale vaardigheden aan bod. Laat de leerling stevig in zijn schoenen staan in de toekomst!

3. Ik durf, durf jij?
Er zijn altijd momenten waar de leerling een goede dosis zelfvertrouwen nodig heeft. Denk aan examens, toetsen, spreekbeurten, groep 8 musical of andere prestatie en presentatiemomenten. Laat de leerling zijn eigen mogelijkheden ontdekken!
(eventueel te combineren met presentatie technieken)

De bovenstaande informatie wordt aangeboden in een workshop en/of theatervoorstelling met nabespreking:
– U als school kan kiezen voor een workshop, een voorstelling of een combinatie van beide
– De workshop wordt gegeven door 1 workshopleider (t/m 19 leerlingen) of 2 workshopleiders (vanaf 20 leerlingen) en duurt gemiddeld 2 lesuren
– De theatervoorstelling wordt gespeeld in de klas door 3 acteurs. Diverse scenes passeren de revue aangepast aan de wensen van uw school. De voorstellingen zijn interactief!  De leerlingen kunnen meedenken, meebepalen en meespelen!
– De nabespreking vindt plaats na de voorstelling, het liefst in kleinere groepen. De nabespreking is uitgebreider wanneer er geen combinatie met een workshop wordt geboekt. Samen met de voorstelling neemt dit gemiddeld 1,5 lesuur in beslag
– Een combinatie van workshop en theatervoorstelling neemt gemiddeld een dagdeel in beslag
– Ook te boeken voor een docentengroep!

Informeer naar de mogelijkheden, prijzen, aantal klassen en specifieke tijdsplanning via de mail.