Theaterworkshops

Een op maat gemaakte Theaterworkshop voor jong, oud, bedrijven óf vrijgezellenfeestjes! Voor wie de workshop ook wordt gemaakt, hij staat in ieder geval garant voor plezier. Natuurlijk kunnen er ook bepaalde bedrijfsmatige doelen aan uw workshop worden gekoppeld, als u een workshop inzet voor uw personeel.

Een Theaterworkshop van Cinereus wordt voor een specifieke groep op maat geschreven. Wilt u bijvoorbeeld centraal beginnen, of direct individueel aan de slag? Wilt u een theatrale opening door de workshopleider toevoegen? Of juist toewerken naar een bepaalde afsluiting? Het kan allemaal.

Elke workshop is leuk, maar vooral ook leerzaam. Theatervaardigheden kun je namelijk ook gebruiken in het dagelijks leven: Improviseren, meer durven, samenwerken, luisteren, teamspirit, flexibel reageren, snel kunnen schakelen, positief denken, ja én zeggen in plaats van ja maar, jezelf presenteren en grenzen verleggen.
De workshopleider gaat met de groep aan de slag door middel van diverse theatervormen.

Enkele voorbeelden van theaterworkshops die Cinereus heeft ontwikkeld voor een specifieke klant, vindt u onder de foto’s:

DSC04380DSC04126Stichting BIO 2DSC04404

Vrijgezellenfeestje:
Een vrijgezellenfeest staat garant voor een hoop lol en een heerlijk samenzijn met mensen die belangrijk zijn voor de bruid. Speciaal voor de bruid een Zeeuwse theaterworkshop Zo bin me nie e trouwd’, waar de Zeeuwse provincie voorop staat. Zeeuwse teksten, Zeeuwse kleding, Zeeuwse meisjes en de nodige moed van haar vriendinnen, zorgen voor een lachwekkende avond. Door allerlei theatervormen leren de deelnemers elkaar op een andere manier kennen en wordt de bruid in het zonnetje gezet.

Bedrijfsmatige workshop:
Iedereen heeft af en toe een glimlach nodig, maar door werk, stress en bezorgdheid vergeten we soms te lachen. Lachen, ofwel een gelukkig gevoel ervaren, zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld sneller oplossingen vinden voor moeilijke situaties. Deze workshop biedt voor menig probleem dé oplossing. Op humoristische wijze wordt de gezondheid van de werkende mens onder de loep genomen. De deelnemers leren om met afstand naar een situatie en zichzelf te kijken en hierdoor lijken problemen opeens een stuk kleiner.

Tienerworkshop:
Allerlei theatervormen passeren de revue om de jongeren lekker op te warmen. En om de lachspieren en improvisatie skills alvast een beetje te trainen. Vervolgens kiezen de jongeren zelf hun eigen verhaal waarmee ze aan de slag gaan. De attributen vliegen over tafel, zodat de jongeren uiteindelijk een eigen theaterverhaal kunnen presenteren aan hun vrienden.

Kinderfeestje:
De fantasie van kinderen is een groot goed. Over het algemeen heeft niemand meer fantasie dan een kind. Simpele theatervormen zorgen voor zelfvertrouwen bij de kinderen en dat de creativiteit gestimuleerd wordt. Vervolgens krijgen ze een kist met verkleedmateriaal en attributen en mogen ze zelfstandig aan de slag. De prachtigste verhalen, gebeurtenissen en fantasieën komen boven tafel en de kinderen glunderen wanneer de papa’s en de mama’s komen kijken naar hun eigen gemaakte optreden.