Categorie archief: Geknipt

Schoolbank Theater

Cinereus biedt de mogelijkheid om theater binnen uw school in te zetten.
Er is een divers aanbod van drama lessen, kennismaken met theater, musical ontwikkeling, educatieve voorstellingen en theaterworkshops; Cinereus heeft ontzettend veel mogelijkheden om voor u het juiste product te ontwikkelen. Kies uit de volgende mogelijkheden of laat een project op maat invullen.

Voor schooljaar 2018-2019 hebben wij de volgende onderwerpen (in de vorm van workshops en/of theatervoorstellingen) op het programma:

1. Wie ben ik?
De leerling, de mens als uniek persoon! Onderwerpen als eigenheid, persoonlijkheid, beinvloeding van buitenaf, verwachtingen, wensen en imago komen aan bod. Hoe gaan we  hiermee om en hoe blijven we onszelf?

2. Out of the Box
Een onderwerp wat hoort bij de skills die leerlingen nodig hebben in de 21ste eeuw. Daarnaast komen o.a. de onderwerpen creativiteit, kritisch denken, communiceren, samenwerken en sociale vaardigheden aan bod. Laat de leerling stevig in zijn schoenen staan in de toekomst!

3. Ik durf, durf jij?
Er zijn altijd momenten waar de leerling een goede dosis zelfvertrouwen nodig heeft. Denk aan examens, toetsen, spreekbeurten, groep 8 musical of andere prestatie en presentatiemomenten. Laat de leerling zijn eigen mogelijkheden ontdekken!
(eventueel te combineren met presentatie technieken)

De bovenstaande informatie wordt aangeboden in een workshop en/of theatervoorstelling met nabespreking:
– U als school kan kiezen voor een workshop, een voorstelling of een combinatie van beide
– De workshop wordt gegeven door 1 workshopleider (t/m 19 leerlingen) of 2 workshopleiders (vanaf 20 leerlingen) en duurt gemiddeld 2 lesuren
– De theatervoorstelling wordt gespeeld in de klas door 3 acteurs. Diverse scenes passeren de revue aangepast aan de wensen van uw school. De voorstellingen zijn interactief!  De leerlingen kunnen meedenken, meebepalen en meespelen!
– De nabespreking vindt plaats na de voorstelling, het liefst in kleinere groepen. De nabespreking is uitgebreider wanneer er geen combinatie met een workshop wordt geboekt. Samen met de voorstelling neemt dit gemiddeld 1,5 lesuur in beslag
– Een combinatie van workshop en theatervoorstelling neemt gemiddeld een dagdeel in beslag
– Ook te boeken voor een docentengroep!

Informeer naar de mogelijkheden, prijzen, aantal klassen en specifieke tijdsplanning via de mail.

 

 

Theater op maat

Frans Naerebout uitreiking - 112Frans Naerebout uitreiking - 068

Heeft u een gelegenheid waarbij theatrale ondersteuning gewenst is? Een volledige voorstelling, sketches, een luchtige vulling of een serieuze noot, eigenlijk alles is mogelijk.  Cinereus biedt hiervoor diverse mogelijkheden.

* Een ceremoniemeester of presentator die uw gasten welkom heet, diverse mensen kan aankondigen, de gelegenheid voor u aan elkaar praat of zorgt dat de avond vlot verloopt. Geef uw wensen door en Cinereus vult het voor u in.

* Een theatrale invulling door middel van diverse sketches tussen uw programmering, waarbij zowel zang, dans als theater kan worden ingezet. Afhankelijk van uw wensen wordt de uitstraling en invulling bedacht.

* Een theatrale invulling door middel van een complete theatervoorstelling van 30 minuten tot maximaal 60 minuten. Hierin kan uw thema aan bod komen, uw bedrijf centraal staan en datgene wat u wilt bereiken. In een aantal gesprekken overlegt Cinereus met u de inhoud en maakt voor u een theatervoorstelling op maat.

Kortom een perfecte combinatie om uw gasten in het zonnetje te zetten, te bedanken voor hun inzet of te vieren dat uw bedrijf een jubileum heeft, alles is mogelijk.

Bankstel Theater

Cinereus organiseert Bankstel Theater © Middelburg!
Een unieke beleving van kleinschalig persoonlijk theater in de huiskamersfeer.
Altijd al eens theater van écht dichtbij willen zien, horen, proeven ofwel beleven? Dit is uw kans.

Editie 1
Donderdag 31 maart 2016 (reeds uitverkocht)
Spelers: Patrick van den Dorpel en Corine Haak
2 deelnemende huiskamers

poster-corine

Editie 2
Vrijdag 4 november 2016 (verkoop start later dit voorjaar)
Spelers: Cinereus is op zoek naar jonge theatermakers die ervaring op willen doen, zie onze vacatures
Heeft u een huiskamer die u wilt aanbieden? Stuur een mail naar banksteltheater@cinereus.nl 

Wat is het Bankstel Theater?
Het concept is simpel! Meerdere huiskamers dienen als toneel voor de avond. In elke huiskamer speelt een acteur een voor deze avond speciaal geschreven monoloog. Deze monoloog ziet u nergens anders! Het publiek wisselt van huiskamer en ziet vervolgens een nieuwe voorstelling. Afhankelijk van het beschikbare aantal huiskamers wisselt u 1 of 2 keer. Natuurlijk zorgen we voor de sfeervolle beleving van een huiskamer en krijgt u bij de prijs inbegrepen ook een kopje koffie of thee en in de volgende ronde een ander drankje. De voorstellingen zijn altijd geschreven vanuit een bepaald maatschappelijk thema.

Bestel direct kaarten

Theaterworkshops

Een op maat gemaakte Theaterworkshop voor jong, oud, bedrijven óf vrijgezellenfeestjes! Voor wie de workshop ook wordt gemaakt, hij staat in ieder geval garant voor plezier. Natuurlijk kunnen er ook bepaalde bedrijfsmatige doelen aan uw workshop worden gekoppeld, als u een workshop inzet voor uw personeel.

Een Theaterworkshop van Cinereus wordt voor een specifieke groep op maat geschreven. Wilt u bijvoorbeeld centraal beginnen, of direct individueel aan de slag? Wilt u een theatrale opening door de workshopleider toevoegen? Of juist toewerken naar een bepaalde afsluiting? Het kan allemaal.

Elke workshop is leuk, maar vooral ook leerzaam. Theatervaardigheden kun je namelijk ook gebruiken in het dagelijks leven: Improviseren, meer durven, samenwerken, luisteren, teamspirit, flexibel reageren, snel kunnen schakelen, positief denken, ja én zeggen in plaats van ja maar, jezelf presenteren en grenzen verleggen.
De workshopleider gaat met de groep aan de slag door middel van diverse theatervormen.

Enkele voorbeelden van theaterworkshops die Cinereus heeft ontwikkeld voor een specifieke klant, vindt u onder de foto’s:

DSC04380DSC04126Stichting BIO 2DSC04404

Vrijgezellenfeestje:
Een vrijgezellenfeest staat garant voor een hoop lol en een heerlijk samenzijn met mensen die belangrijk zijn voor de bruid. Speciaal voor de bruid een Zeeuwse theaterworkshop Zo bin me nie e trouwd’, waar de Zeeuwse provincie voorop staat. Zeeuwse teksten, Zeeuwse kleding, Zeeuwse meisjes en de nodige moed van haar vriendinnen, zorgen voor een lachwekkende avond. Door allerlei theatervormen leren de deelnemers elkaar op een andere manier kennen en wordt de bruid in het zonnetje gezet.

Bedrijfsmatige workshop:
Iedereen heeft af en toe een glimlach nodig, maar door werk, stress en bezorgdheid vergeten we soms te lachen. Lachen, ofwel een gelukkig gevoel ervaren, zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld sneller oplossingen vinden voor moeilijke situaties. Deze workshop biedt voor menig probleem dé oplossing. Op humoristische wijze wordt de gezondheid van de werkende mens onder de loep genomen. De deelnemers leren om met afstand naar een situatie en zichzelf te kijken en hierdoor lijken problemen opeens een stuk kleiner.

Tienerworkshop:
Allerlei theatervormen passeren de revue om de jongeren lekker op te warmen. En om de lachspieren en improvisatie skills alvast een beetje te trainen. Vervolgens kiezen de jongeren zelf hun eigen verhaal waarmee ze aan de slag gaan. De attributen vliegen over tafel, zodat de jongeren uiteindelijk een eigen theaterverhaal kunnen presenteren aan hun vrienden.

Kinderfeestje:
De fantasie van kinderen is een groot goed. Over het algemeen heeft niemand meer fantasie dan een kind. Simpele theatervormen zorgen voor zelfvertrouwen bij de kinderen en dat de creativiteit gestimuleerd wordt. Vervolgens krijgen ze een kist met verkleedmateriaal en attributen en mogen ze zelfstandig aan de slag. De prachtigste verhalen, gebeurtenissen en fantasieën komen boven tafel en de kinderen glunderen wanneer de papa’s en de mama’s komen kijken naar hun eigen gemaakte optreden.

Theaterweken

Cinereus biedt bijzondere thematische kampen aan voor kinderen en tieners. Vanuit uw eigen thema of een gekozen thema door Cinereus, wordt een specifiek programma voor uw deelnemers geschreven.

Een themaverhaal met thematische figuren vormen de leidraad voor het kamp. Via diverse complotten, activiteiten, raadsels en samenwerkingsopdrachten werken de kinderen samen naar het slot van de week.
Alle activiteiten houden verband met elkaar en zitten op ingewikkelde creatieve wijze aan elkaar verbonden. Elke dag is er een thematische opening en sluiting in een speciaal daarvoor ingerichte binnen of buiten ruimte. De deelnemers worden meegenomen in een prachtig verhaal, en ontvangen bij iedere activiteit waardevol attribuut wat bijdraagt aan de beleving.

De kracht van een Cinereus kamp zit in het gebruiken van theater als middel en de educatieve en creatieve grondslag. De aangeboden activiteiten zijn niet alleen activiteiten, maar neemt de deelnemers echt mee naar een andere wereld om zichzelf te kunnen ontwikkelen en echt ‘te beleven’.

Cinereus zal volledig aanwezig zijn tijdens een kamp om de band met de deelnemers te versterken.
(in overleg zijn er ook mogelijkheden voor dagprogramma’s)

Thema’s die Cinereus in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld op een specifieke vraag van een klant:

Het Land van Jubel

13606579_1142634822477577_3630964175656211340_ndsc09847-kopi-kopie
13775740_523966007789128_4451130033755518954_n13669156_1141494292591630_8496362895389543549_n

Time Travel

DSC09255DSC02287foto 1DSC09290

De wereld ligt aan mijn voeten

DSC0757410417643_10201425859367390_6940348771854174262_nDSC07566DSC07546

Fantasialand

DSC05404DSC05475eindresultaatDSC05448

Theater in andere vormen

Cinereus bestaat uit gedreven ZZP-ers met elk hun eigen vakbekwaamheid. Bent u op zoek naar een theaterdocent, regisseur, coach, presentator of spreker voor uw eigen project of evenement? Ook hiervoor bieden wij diverse mogelijkheden.

Creatief Schrijfwerk

Creativiteit kan zich uiten in diverse vormen en dus ook in tekst!
Heeft u iets dat geschreven moet worden; een promotietekst, een column, een verhaal, een theaterstuk, een monoloog, een personage, een thema, een spel of een heel ander creatief schrijfstuk?  Geen enkel probleem!
Cinereus heeft diverse schrijfprojecten voor klanten ontwikkeld. Uiteraard kunnen we deze hier niet publiceren. Maar voor ons eigen plezier schrijven we columns, check deze hier ter inspiratie!